پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 114359
آلماتي 2؛ محکي براي سنجش ادعاهاي غرب/ وقتي کسي به لفاظي آمانو اهميت نمي‌دهد!
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 667

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، در آستانه دور دوم مذاکرات هسته اي در آلماتي طرف غربي باز هم  به حربه تکراري خود روي آورده است . در آستانه هر دور مذاکرات، غرب مي کوشد با ترکاندن يه بمب شبه خبري بر روند مذاکرات تاثير بگذارد. اين بار آمانو اين ماموريت را بر عهده گرفت و اعلام کرد که  ايران «احتمال دارد!» به‌دنبال سلاح هسته‌اي باشد و آژانس شواهدي در دست دارد که نشان مي‌دهد که فعاليت‌هايي در اين خصوص در گذشته و حال جريان داشته است.
 اين ادعاي آمانو در حالي مطرح مي‌شود که گزارش‌هاي آژانس سند روشني بر ادعاهايش ارائه نمي‌کند. از آنجا که آمانو بر اساس احتمالات سخن مي‌گويد، مي‌توان سخنان وي را نوعي جنگ رواني عليه ايران توصيف کرد چرا که در عمل، مدير کل يک نهاد فني – حقوقي نمي‌تواند بر اساس احتمالات کشوري ديگر را محکوم کند.

 در اين خصوص  علي اصغر سلطانيه نماينده ايران درآژانس نيز به سخنان آمانو واکنش نشان داده و تاکيد کرد: ايران در چارچوب پيمان ان.پي.تي تاکنون با آژانس بين المللي انرژي هسته اي همکاري هاي گسترده اي داشته و در همين چارچوب همچنان به همکاري خود ادامه مي دهد. بازرسان آژانس تاکنون بدون هيچ محدوديت و مانعي طبق پيمان ان. پي.تي، بازرسي هاي خود را از مراکز هسته اي ايران انجام داده اند و آژانس نيز در تمام گزارش هاي خود به صراحت اعلان داشته انحرافي در برنامه هاي هسته اي ايران نديده است.

اين اقدامات غير حقوقي در حالي در دستور کار غرب قرار گرفته است که    پس از نشست آلماتي يک ايران با صدور بيانيه‌اي اعلام کرد که «گروه 1+5 پيشنهاد کرد گام‌هاي ملموسي براي 6 ماه آينده و در جهت اعتمادسازي متقابل برداشته شود و پيشنهادهايي نيز در اين زمينه ارائه شد. تاکيد جمهوري اسلامي ايران بر متوازن و هم‌زمان بودن گام‌ها بود و اين‌که پيشنهادها نبايد نافي حقوق جمهوري اسلامي ايران باشد  1+5 نيز در بيانيه‌اي که در نشست 35 عضو شوراي حکام آژانس بين‌المللي انرژي اتمي در وين خوانده شد اعلام کرد:« ما به دنبال نتايج ملموس در مراحل اوليه روند ديپلماتيک هستيم. ما بار ديگر حمايت‌مان از يک راه‌حل ديپلماتيک براي موضوع هسته‌اي ايران را اعلام مي‌کنيم».
 
منفي خواني غرب:در آلماتي 2 توافقي حاصل نخواهد شد

اما در وجه ديگر اين جنگ رواني ،?دو مقام ارشد غربي که هر دو در دوره کاري خود به طور سطح بالا و از نزديک با مسئله هسته اي ايران درگير بوده اند، دور روز مانده به آغاز مذاکرات آلماتي 2 طي نشستي در موسسه بروکينگز در واشينگتن که دوشنبه 12 فروردين 1392 برگزار شد، آخرين ديدگاه هاي خود مطرح کرده اند.



گري سيمور هماهنگ کننده ارشد امور خلع سلاح در شوراي امنيت ملي کاخ سفيد و مشاور باراک اوباما که تا مذاکرات مسکو نيز عضو تيم مذاکره کننده امريکا بود يکي از اين افراد بوده است.سيمور اکنون ديگر در کاخ سفيد حضور ندارد اما از آنجا که تا چند ماه قبل عضو موثر تيم مذاکره کننده امريکا بوده توجه به ديدگاه هاي وي اهميت زيادي دارد.
خاوير سولانا مسئول ارشد سياست خارجي اتحاديه اروپا که تا پيش از کاترين اشتون رييس تيم مذاکره کننده 1+5 بود، نيز فرد دومي است که در اين نشست ديدگاه هاي خود را بيان کرده است.

خلاصه مهم ترين ديدگاه هاي دو طرف  به شرح زير است:

* گري سيمور:

- انتظار دست‌يابي به نتيجه مشخص از اين مذاکرات واقع‌گرايانه نيست.  طرف‌هاي مذاکره درباره اهداف اين گفت‌وگوها برداشت مشترکي ندارند و نوعي قطع ارتباط بنيادين ميان آنها وجود دارد.

- در حال حاضر منافع ايران و منافع غرب ايجاب مي‌کند که گفت‌وگوهاي هسته‌اي ادامه يابد، حتي اگر هر بار تنها توافقي که صورت مي‌گيرد مربوط به زمان و مکان دور بعدي مذاکرات باشد.
 
- به طور قطع تا پيش از انتخابات رياست جمهوري ايران در ماه ژوئن، توافقي بدست نخواهد آمد و فراز و نشيب ها، اختلاف ها و نااميدي ها ، تا آينده قابل پيش بيني در مذاکرات قدرت هاي جهان با ايران ادامه خواهد داشت.

- ايراني ها جنبه هاي برنامه هسته اي خود را فعلا کند کرده اند. من فکر مي کنم حتي اگر توافق رسمي بدست نيايد ، ايراني ها به دلايل سياسي ، محدوديت هايي درباره برنامه هسته اي خود اجرا خواهند کرد.

- سرنگوني احتمالي رژيم بشار اسد در سوريه باعث انزواي بيشتر حکومت ايران در منطقه خواهد شد و اين امر ممکن است راه را براي دست‌يابي به توافق در مذاکرات هسته‌اي باز کند.

* خاوير سولانا:


- در ايران تصميم نهايي در امور هسته‌اي با رهبر است. سعيد جليلي تنها خبر مي‌دهد که چه چيزهايي دريافت کرده و از نرمش لازم براي انجام مذاکرات واقعي برخوردار نيست.

- تا زمان برگزاري اين انتخابات توجه سران ايران بيشتر معطوف به آن خواهد بود و موضوع مذاکره هسته‌اي در حاشيه قرار خواهد داشت. تا زماني که اين انتخابات برگزار نشده «بسيار مشکل خواهد بود در زمينه هسته‌اي کاري از پيش ببريم.

- دومين مشکل بزرگي که داريم مسئله سوريه است. فکر نمي‌کنم بدون حل مسئله سوريه بتوان با تهران کاري از پيش برد.

- ميزان انسجام و هماهنگي گروه 1+5 تا حدودي به سبب اهداف متفاوتي که اعضاي آن اکنون درباره سوريه دارند در حال تضعيف شدن است.

***********

به هر روي ايران تاکنون نشان داده است که آمادگي کاملي براي حل اين موضوع در چارچوب فني- حقوقي دارد. بنابراين اين بار توپ در زمين غرب است و اين طرف غربي است که بايد نشان دهد تمايلي براي حل موضوع هسته اي ايران را دارد يا نه. چه آنکه بي اثر بودن راهبرد فشار - تحريم تاکنون به خوبي ناکارآمدي خود را عيان کرده است.(منبع:فردا)

 

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html